Skapa dina egna motiv till tavelväggen

Allt fler väljer att bygga en tavelvägg när de ska hänga upp tavlor i sitt hem. Det är alltså när flera tavlor hänger tillsammans i en klunga på en del av väggen. Tavlorna kan antingen vara i olika storlekar eller samma. Det är särskilt vanligt i vardagsrum eller sovrum där de gör sig lite extra bra. Du kan självklart köpa färdiga posters som du kan sätta in i ramar och sedan hänga upp. Men om du är intresserad av pyssel och vill ta din tavelvägg ett steg längre kan du göra dina egna motiv som du sedan hänger upp. Det kommer garanterat att bli en snackis när du får besök hemma i bostaden.

Vad är fördelen med att skapa egna motiv?

Det finns flera fördelar med att skapa egna motiv. Du får uttryck för ditt pysselintresse och kan göra personliga motiv som ingen annan har. Ett tips om du har familj är att skriva ut bilder på dina barn och sedan göra tavlor med fina detaljer runt om dessa kort. Motiven kan också handla om något intresse du har eller något i livet som betyder väldigt mycket för dig. Det blir ett projekt som är väldigt roligt att genomföra och som du kan vara stolt över när det väl är klart.

Glöm inte köpa snygga ramar som passar motiven

När du väl är färdig med motiven får du inte glömma att införskaffa fina ramar som passar till väggen och din bostad i övrigt. Hos https://dearsam.se/ kan du köpa lösa ramar i diverse olika storlekar. Här kan du också få värdefulla tips på hur en tavelvägg kan se ut och vilka storlekar du ska ha på ramarna. De har flera olika exempel på sin hemsida så du kommer säkerligen hitta något som hänger snyggt i din egen bostad. Det främsta tipset är att du ska hålla det så enkelt som möjligt.

Låt det ta sin tid

Stressa inte när du ska skapa dina motiv till tavelväggen utan låt det ta den tid det tar. Börja först med att fundera ut om du vill ha något tema på bilderna eller om det ska vara lite blandat. Sedan kan du börja införskaffa material och slutligen börja pyssla med själva motiven. Det är ju ändå pysslandet som är den roliga delen med att skapa sina egna motiv.

marinate