Pyssla julklapparna och ge från hjärtat

Vem har sagt att julklappar och presenter måste vara dyra för att vara fina? Alla som har varit student vet att det finns perioder i livet när man inte har råd att lägga ut dyra pengar för presenter och julklappar men man vill givetvis inte förstöra stämningen för det. Dessutom mår vi bra av att vara generösa och av att ge till någon annan. Därför bör inte pengar vara ett hinder för givmildhet, både för relationens skull, och för din egen skull.

Tips på pyssel som är guld

Pyssel rymmer så otroligt många definitioner. Många tänker säkert på pärlande och målningar och annat dylikt. Detta är givetvis en rolig aspekt av att pyssla, men knappast den enda. Ett annat sätt att pyssla på är att laga mat. Du kan göra chutneys av i princip vilken frukt och grönsak som du vill: äpplen, rödlök, mango, din fantasi är det enda som sätter stopp! Det är också roligt att pyssla med olika inläggningar, till exempel grönsaker, eller varför inte inlagda päron med saffran till jul? Om du inte är en mästerkock på fritiden kan du också sticka något. En halsduk är enkelt att sticka fram på kort tid, och kräver inga vidare förkunskaper. Känner du dig ambitiös kan du alltid sticka något större såsom en kofta eller en mössa. Kort sagt, att pyssla kan vara en mångfald av olika saker och du kan anpassa det så att det passar dig som allra bäst.

För den icke övertygade

Känner du dig inte övertygad om att pyssel är rätt sak för dig? Då behöver du inte vara orolig för att du inte ska hitta en julklapp till mamma, alternativen är oändliga när man har tillgång till internet. Det finns roliga tröjor och kluriga spel, mysiga morgonrockar eller varför inte en prosecco-kalender? Om du känner att kostnaderna utgör ett hinder går det ju alltid att gå ihop med andra syskon eller släktingar, så går det att ge en lite större present. Huvudsaken är att du känner dig nöjd med vad du ger och att mamma förstår att du har gett med hjärtat. Då kommer hon att bli glad för vad du än bestämmer dig för att ge till henne!

marinate