Pyssla egna julklappar

Om man inte har så mycket pengar men trots allt vill ge bort julklappar till nära och kära kan det vara bra att fundera över om man kanske kan pyssla ihop egna julklappar som inte kostar så mycket.

Fotoalbum eller en fotobok

Om man har flera foton liggande hemma kan det vara en idé att göra en fotobok eller ett fint fotoalbum av dem. Man kan köpa en billig anteckningsbok eller ett fotoalbum och dekorera pärmarna med papper, urklipp och annat. Sedan kan man fylla boken eller albumet med bilder eller texter för att den som får albumet ska kunna minnas under lång tid.

Måla en tavla

Den som är duktig på att måla kan också använda sin talang till att måla en fin tavla att ge bort. Kanske kan man måla på en riktig målarduk och ge bort en persons favoritmotiv. Ett alternativ kan vara att måla av en persons djur, barn eller något liknande.

Gör en skulptur

Om man har lera eller annan typ av material hemma kan man också forma en staty eller skulptur att ge bort. Man behöver inte vara så duktig att skulpturen passar in på ett museum, utan det viktiga är att den som ska få julklappen förstår att det ligger arbete och tanke bakom den.

marinate