Pynt till påskriset

Precis som när det gäller julpynt kan man också skapa sitt eget påskpynt. Väldigt många väljer att köpa pynt och fjädrar till sitt påskris men det går faktiskt att pyssla ihop pynt på egen hand. Men vad kan man göra?

Egna påskkycklingar

Genom att göra garnbollar i olika storlekar av gult garn kan man tillverka egna små påskkycklingar att hänga i sitt påskris. Man kan ge dem ben av ståltråd, små pärlögon och en liten orange näbb. Man kan också klippa ut kycklingar ur filt eller annat gult tyg och hänga upp. Den som gillar att arbeta med ull kan också tova kycklingar, ägg, höns och mycket annat som kan komma till användning. Lera är också ett bra alternativ att använda sig av. Man kan antingen använda trolldeg som sedan målas, eller köpa cernitlera i olika färger som sedan bränns i en ugn.

Ofärgade fjädrar

I dag väljer många att köpa konstgjorda och färgade fjädrar att dekorera sina påskris med. Det många inte vet är att man faktiskt många gånger kan köpa hönsfjädrar på bondgårdar med mera och sedan färga dem själv på ett mer miljövänligt sätt. Man kan till exempel använda olika blommor, rödbetor och annat för att få fjädrarna att anta den färg man vill ha. Ibland är det också fint att använda helt ofärgade fjädrar i riset. Om man är rädd om djurens rätt och inte gillar att använda saker från djurriket kan man såklart också helt avstå från att ha fjädrar i sitt ris.

marinate