Pennor och färg

Olika pennor och färger kan också behövas när man pysslar. Om man vill hålla på med scrapbooking, kortskapande eller kanske bullet journaling går det ofta ut på att skriva texter, rita saker med mera. Då gör pennorna det allra viktigaste arbetet. Men vilken sorts pennor kan vara bra att ha?

Pennor

Ofta behöver man både blyertspennor, bläckpennor och tusch. Det är inte fel att ha tuschpennor med både smal och bred spets. På så sätt kan man både färglägga och göra konturer. Färgmässigt kan det vara bra att ha ett par grundfärger och sedan införskaffa pennor som går att blanda när man målar.

Färg

Om man gillar att måla tavlor är färg viktigt. Det kan vara oljefärg, akvarellfärg eller akrylfärg. Ibland kan man också blanda flera olika tekniker i en och samma bild och då krävs förstås fler färger. Det är bra att välja färg märkt med bra miljöval eller annan miljömärkning. Då slipper man oroa sig för att farlig färg kommer ut i avloppet om man sköljer penslar eller häller ut penselvatten i slasken. I handeln finns bra startset med flera grundfärger och sedan kan man gå vidare och köpa fler färger allt eftersom.

marinate