Kreativt innehåll i påskäggen

Många väljer att ge bort påskägg till familj, släkt och vänner under påsken. I många fall tror man att det måste vara godis i påskäggen men så är inte fallet. Självklart kan det vara gott med en godisbit men man kan blanda innehållet lite. Man behöver inte heller lägga väldigt mycket pengar på påskäggen utan man kan faktiskt hålla nere kostnaden med ganska enkla medel.

Måste äggen vara ägg?

När man ser sig omkring i affären kan man ganska snart upptäcka att påskägg i kartong är rätt så dyra. De kan med lätthet kosta mellan 50 och 100 kronor och om man ska ge bort många kan kostnaden bli hög. Det finns dock inget som säger att äggen just måste vara ägg. Man kan precis lika gärna använda sig av vackra påsar, eller så kan man dekorera olika kartonger med mera och lägga innehållet i dem. På så sätt är man också mer miljömedveten. Det kan också vara ett bra sätt att göra sig av med kartonger, påsar och annat som bara ligger i vägen hemma.

Lägg i hemgjorda saker

Om man bara köper saker och lägger i påskäggen kan det bli dyrt. Ett trevligare och billigare alternativ är att lägga i saker som man har gjort själv. Man kan till exempel göra eget godis och lägga i ägget, man kan lägga i påskpynt, smycken och mycket annat. För det första sparar man pengar, och för det andra blir innehållet långt mer unikt. Den som får ägget kan verkligen känna att det finns en tanke bakom det som finns i. Om man ska ge bort ett påskägg till någon med allergi, sjukdomar eller liknande kan det också vara bättre att ge bort saker eller sådant man bakat själv. Då vet man precis vad det är i de ätbara sakerna.

Låt personen pyssla själv

När det gäller påskägg finns det inte heller något som hindrar att man lägger i små pyssel som mottagaren själv kan pyssla ihop. Det kan till exempel vara så att man lägger ner ett litet broderi, ett pussel eller kanske någon gåta som ska lösas. På så sätt får personen något som håller lite längre än bara godis. Pysslet kan också anpassas för olika åldrar, intressen med mera och det kostar ofta inte speciellt mycket att ordna. Det kan dessutom leda in personen på pysselbanan så att denne också börjar pyssla med olika saker.

marinate