Klister, tejp och stämplar

När man pysslar går det ofta åt en del tejp, klister och annat. Det är särskilt använt inom scrapbooking och annat papperspyssel. Klister är dock något man alltid bör ha hemma, oavsett om man pysslar mycket eller lite.

Klister

När det gäller klister finns det många olika varianter. Många föredrar flytande lim, andra limstift medan några vill använda sig av en limpistol. Just när det gäller lim är det viktigt att hålla koll så att barn inte smakar på det. Om olyckan är framme kan man behöva kontakta vårdguiden eller giftinformationscentralen för att kontrollera att det inte är någon fara. Lim kan vara giftigt.

Tejp

Många pysslande har börjat använda sig av tejp istället för lim. Tejp finns i dubbelhäftande variant som inte är giftig och som dessutom är lättare att hantera. Det finns också flera olika sorters dekorativ tejp som både kan användas som dekoration och för att sätta fast olika saker på papper, kartong eller liknande.

Stämplar

Stämplar doppas i en stämpeldyna med färg och trycks sedan mot underlaget för att motivet ska speglas på underlaget. De används som dekoration och finns i flera olika motiv, till exempel alfabet, tomtar och djur.

marinate