Gör om möbler enkelt

En lite större typ av pyssel är att renovera och fräscha upp gamla och slitna möbler. Det krävs inte mycket för att ge en gammal byrå en helt ny stil som livar upp inredningen i hemmet. Genom att inte slänga bort funktionella möbler som blivit slitna sparar vi på jordens resurser, dessutom är all form av återbruk väldigt trendigt och populärt nu för tiden.

Ett enkelt sätt att ge nytt liv till exempelvis en byrå är att klä den i en fin tapet. Det går inte åt särskilt mycket tapeter till en möbel, vilket gör att priset på tapeten inte behöver vara avgörande för vilken man väljer. En riktigt fin tapet, till exempel från Boråstapeter, kan lätt matchas med övrig inredning för att bilda en helhet.

Så gör du

Rengör möbeln ordentligt för att limmet och tapeten ska fästa ordentligt. Mät ut vilka delar på möbeln som ska tapetseras och skär ut motsvarande delar i tapeten. Sedan är det dags att passa in rätt bitar på rätt plats med hjälp av tapetklister. Stryk limmet på tapeten, eller direkt på möbeln för den delen, och fäst sedan tapeten. Var noga med att få bort alla bubblor som kan finnas under tapeten för att få ett fint och slätt resultat.

När möbeln är klar kan även matchande knoppar eller handtag sättas dit på lådor eller skåp.

marinate