Fixa din egen lilla pysselhörna

Är du en sådan som älskar att pyssla? I så fall måste du ju självklart ha din egen pysselhörna där hemma. Det är väldigt enkelt att fixa på egen hand och det blir en plats där du kan sitta och pyssla i lugn och ro utan att någon stör dig. Om du har barn kanske det är något som ni kan göra tillsammans. Om du inte har ett separat rum för ditt pyssel kan det vara bra att tänka på förvaring. Oftast har man ju väldigt många småsaker som används till pyssel och som enkelt ska kunna gömmas undan. Därför är ett skrivbord med flera lådor ett bra ställe att börja. En gammal sekatör kan också fungera som basen för din pysselhörna.

Pynta fint med egna tavlor

En pysselhörna ska inte bara vara praktisk utan också ett ställe där du kan känna inspirationen flöda. Därför bör du även lägga ner lite tid på att pynta på väggarna i närheten. Ett exempel är att göra dina egna tavlor och sätta upp ovanför själva pysselhörnan. Här kan du göra precis som du själv känner. När du är färdig med motiven behöver du bara köpa till ramar att sätta upp dem i. Hos BGA.se hittar du ramar i storlek 50×70 till ett bra pris. De finns i flera olika färger som till exempel svart, vitt och ek. Du kan alltså matcha och blanda precis som du vill. Kanske väljer du att skapa din egna tavelvägg precis ovanför pysselhörnan? I så fall kan du alltid titta på den när du känner att inspirationen inte är på topp.

Var organiserad

Om du är en stor pysslare har du säkerligen en hel del saker som du använder när du sitter i din hörna. Det kan vara allt från papper och lim till saxar och snören. När du är igång och pysslar vill du inte behöva leta efter dina saker. Därför är det väldigt viktigt att skapa en organiserad pysselhörna. Om det finns plats kan du sätta upp en bokhylla eller ett skåp bredvid skrivbordet som en extra förvaring. Ett bra tips är att använda olika korgar för att enklare kunna organisera allt. Du kan även göra söta lappar till dessa och skriva vad som ska läggas i varje korg. Var sak ska ha sin plats med andra ord. Om du har pennor och liknande kan dessa förvaras i större glasskålar eller någon kopp av något slag. Tänk också på att du kan hänga upp krokar på väggen där du kan hänga snören och andra nödvändiga saker. Ta gärna inspiration från hur andra har gjort och se hur du kan utnyttja ditt utrymme till max. På nätet finns det en uppsjö av inspiration till pysselhörnor, bland annat på sidor som Pinterest och Instagram.

marinate