Barnvänligt påsklov

Påsklovet ligger på våren och om man har barn kan det vara bra att se till att de har något att göra. Ibland har man som förälder inte möjlighet att vara ledig en hel vecka utöver påskdagarna och då kan äldre barn behöva klara sig själva om dagarna. Om det är fint väder är utelek ofta ett bra alternativ men om det är sämre väder är det inte läge att vara ute. Men vad kan barnen göra inne?

Barnvänligt pyssel

För att göra påsklovet mer barnvänligt kan man förbereda en del pyssel som barnen kan hålla på med oavsett om man är hemma eller inte. De kan till exempel måla teckningar, klistra ihop kollage med bilder som är urklippta eller kanske göra tavlor från naturen. Ju större barnen är, desto större möjligheter finns det för dem att också kunna använda limpistol, saxar och annat. Barnen kan också bjuda hem kompisar för lek och pyssel.

Gör egna leksaker

När det gäller pyssel kan barnen faktiskt också göra sina egna leksaker. Det finns till exempel suddlera att köpa. Med den kan barnen göra egna suddgummin som ser ut precis som barnen vill. Det finns också andra roliga pysselset i affären. Om barnet gillar att leka med actionfigurer, dockor eller hästar kan det också tillverka en hel del tillbehör på egen hand. Barnet kan till exempel ta inspiration från Ridsportförbundet eller andra faktasajter och tillverka sadlar, träns och andra tillbehör till sina leksakshästar. När det gäller dockor kan barnen bygga exempelvis dockmöbler eller sängar med hjälp av träbitar, tygrester och annat. Jämfört med att köpa färdiga möbler finns det en hel del pengar att spara här. Dessutom har barnen något att göra.

Barn och bakning

Barn tycker ofta om att vara med i köket men när middagen ska lagas till vardags kan det vara stressigt och då kanske det inte är så lämpligt att barnet är med. Men om det ska bakas något under lovet kanske barnen kan delta. Man kanske rent av kan låta dem baka helt själva om de är stora nog. Chokladbollar är ett exempel på sådant som alla kan vara med och baka. Det krävs ingen ugn, inga varma grytor eller vassa knivar. Smeten kan göras för hand och skaderisken är mycket liten.

marinate