Roliga pyssel-tips!

Känner du att det kliar i fingrarna och du vill sätta igång och pyssla? Är barnen uttråkade och inte har något att göra när regnet bara öser ner? Att pyssla är lika kul för stora som för små och det bästa är att det inte finns några gränser för vad man kan skapa. Trots det är det inte helt ovanligt att man får brist på fantasi. Kanske sitter man där med en stor korg med pyssel, men inte kommer på något annat än att sätta ögon på en flörtkula. Här nedan har vi samlat roliga idéer på pyssel som du kan utföra själv, tillsammans med vänner eller tillsammans med dina barn.

Skapa egna smycken – Att skapa egna smycken är roligt och det finns mycket material att variera mellan. Vill du skapa exklusiva smycken kan du använda ädelmetaller, silverlera och riktiga diamanter om så önskas. Dessa kan du använda själv eller så väljer du att sälja dina diamanter och få riktigt bra betalt. Idag kan du använda tjänster online som erbjuder sig att köpa guld och diamanter, eller så väljer du att skapa en egen webbshop.

Pärlor – Vill du ha ett lite billigare och enklare form av pyssel som inte inkluderar diamanter? Då kan du välja pärlor istället. Med hjälp av pärlor kan du skapa armband, halsband, brodera fast på kläder eller skapa snygga pärl-kedjor till skinnjackan eller bootsen. Använder du ett bra klister, eller t.ex. en limpistol, så kan du även dekorera tavelramar, krukor och speglar med pärlorna.

Använd dig av naturen – Naturen är inte bara vacker att promenera i på hösten, den är även full med färger. Ett pyssel som är billigt och som lämpar sig utmärkt för barn är alltså att använda sig av de vackra löven och allt som skogen har att erbjuda. Gör ett halsband med hjälp av skinande kastanjer eller dekorera blockljus med grankvistar, snören och kottar. Av löven kan ni t.ex. skapa en riktigt fin hösttavla som sedan får pryda valfritt rum.

Pyssla med plast – Det första man tänker på när man hör ordet plast är antagligen inte pyssel, men sanningen är att plast faktiskt är riktigt roligt att använda sig av. Med hjälp av självhäftande plastark kan du skapa stor förändring i ditt hem, t.ex. ändra färg på kakelplattorna i badrummet, få en tavelram att se ut som marmor eller skapa en personlig byrå med lådor i alla möjliga färger och mönster. Du kan även införskaffa dig en lamineringsapparat om så önskas. Med hjälp av en sådan kan du smälta plasten och skapa roligt och kreativt pyssel.

Pysslar du med barn och använder dig av kraftig värme eller skarpa föremål så se till att du är närvarande under hela pysselprocessen. På så sätt förhindrar ni olyckor!

Leave a Comment