Pyssel för en pysselkväll

Att anordna en pysselkväll för vännerna är en bra aktivitet för er som vill umgås men ändå ha något att göra. Vare sig det är en härlig sommarkväll eller en regnig höstsöndag passar en pysselkväll utomordentligt bra. Bjud vännerna på te & kaka och pyssel. För pyssel är inte bara för barn utan även för vuxna! Här är några tips på pyssel som är roliga att göra i sällskap med andra.

Återanvänd och skapa nytt

Att återanvända material och skapa nytt är ett perfekt tema för den miljömedvetna och kreativa människan. Du kan använda allt från trallvirke till metallförpackningar för att skapa. Gamla konservburkar är till exempel perfekta för att göra små fina krukor och pennhållare. De går enkelt att måla om eller klistra på vackert papper på. Ett annat tips är att använda gamla glasburkar och göra ljusstakar. Det är bara att göra glasburken ren och fin och därefter klistra på ett tunt tyg i en fin färg eller silkespapper i en fin färg. Sätt därefter i ett ljus i burken. När ljuset tänds sprids ett vackert färgrikt sken i rummet.

Virkning och stickning

Virkning och stickning är en enkel aktivitet som många redan kan. Och det är riktigt roligt att göra tillsammans, då det är enkelt att utföra aktiviteten och samtidigt samtala och kanske fika. Det är även behändigt att ta med materialet. Ett bra tips är att ni även delar och pratar om mönster. Vilka mönster var perfekta för den där stickade varma ulltröjan? Eller, vilket mönster skapade den sötaste mössan för kompisens ettåriga lilla flicka?

Gör smycken

Visst är det roligt att göra något som man kan ha på sig? Då är det en bra idé att göra olika sorters smycken. Armband, ringar eller halsband – alternativen är många! Vill du göra ringar kan detta kräva lite mer utrustning, men vara lika roligt och enkelt när du väl införskaffat vad som behövs. Enklast är det att göra armband. Dessa kan man göra i till exempel makramé eller varför inte med prälor i fina färger eller snäckor? Kanske är ni ett gäng vänner som känner er nostalgiska och vill göra den typen av vänskapsband som man gjorde som liten?

Pyssel inför fest

En annan populär aktivitet är att pyssla inför en fest. Ska ni kanske anordna en sommarfest? Ja, då är det klockrent att förbereda pyntet tillsammans. Det är både mycket roligare och billigare än att gå och köpa färdigt pynt. Är sommarfesten är kräftskiva kan man göra till exempel kräftor i papper och färgrika girlanger att hänga runt bordet. En annan klassiker inför fester är även att göra fina kreationer att ha på matbordet, till exempel servetter som är vackert formade.

Leave a Comment