Papper i olika färger och material

En av de kanske viktigaste sakerna som behövs för att kunna pyssla är olika former av papper och kartong. I pysselaffärer finns det en hel del olika pappersvarianter att välja mellan. Man kan till exempel köpa stora block med vitt ritpapper så att man har det hemma. Det finns också långa rullar med vitt papper som man kan använda för att själv bestämma hur pass stor rityta man vill ha.

Om man vill ha färgat papper finns det också i block. I speciella hobbyaffärer kan man få tag i tjockare papper som lämpar sig för scrapbooking, decoupage med mera. Där finns också papper med olika roliga mönster. Om man pysslar ofta kan man även spara dagstidningen eller olika kvällstidningar. De kan användas för både pyssel, och för att skydda bord eller golv under tiden man pysslar.

Vad kan man göra med pappret?

När det gäller just papper kan man göra en hel del med det. Man kan använda det både för att göra egna kort, rita på, klistra upp foton på med mera. Det som många inte har koll på är att man också kan vika egna kuvert, lådor med mera av lite hårdare papper. Om man ska ge bort eller skicka något kan man alltså göra allt själv, från paketering till dekoration av kort med mera.

Papper i olika material

Som pysslande upptäcker man snabbt att det finns papper i flera olika material att använda sig av när det kommer till pyssel. Det finns billigt ritpapper, lite dyrare varianter, akvarellblock, kartong, tidningspapper och skört rispapper som lätt går sönder av för tuff hantering. Oavsett vilket projekt man vill börja på finns det papperssorter som passar.

Leave a Comment