Gör egna julkort

Ett annat sätt att julpyssla är genom att tillverka egna julkort som sedan kan skickas med Postnord eller via mail. Det finns ofta färdiga mallar att köpa som bara är att färglägga. Man kan också pyssla ihop helt egna kort med olika tekniker.

Måla vackra motiv

Om man är duktig på att måla kan man använda sig av den talangen när man gör julkort. Man kan utgå från färdiga vykort och göra egna tolkningar av dem om man vill. Det går också utmärkt att måla helt fritt utan att använda några mallar eller utgångspunkter. Om man har en fin vintervy utanför fönstret går det till exempel utmärkt att måla av den och sedan skicka den som julkort.

Klipp och klistra

Man kan också klippa ut olika motiv från servetter och annat och klistra upp dem på röd eller grön kartong. Det är ett bra sätt att pyssla på som inte kräver så stora resurser och som inte heller är speciellt svårt att hålla på med.

Låt barnen vara med

Om det är dags att göra julkort och man har barn kan det både vara roligt och charmigt att låta dem vara med. Släktingar och vänner tycker ofta att det är roligare att få ett kort som någon lagt ner tid på, än ett som är köpt i affären. Barn har ofta bra fantasi och även om man själv har lite svårt att komma på idéer till julkorten kan man vara relativt säker på att barnen kan hitta på något roligt som man sedan kan ta inspiration av. Även om barnen inte är speciellt gamla kan de vara med och delta. Det gör både att de har något att göra samtidigt som man stärker de sociala banden.

Leave a Comment