Eget presentpapper och kreativa inslagningar

Genom att köpa stora ark av vitt eller färgat papper kan man trycka egna motiv eller måla helt eget presentpapper att sedan slå in julklapparna med. Ett alternativ kan vara att använda så kallat potatistryck för att göra mönster på pappret. Man använder sig då av en potatis som man skär ut motiv eller mönster i. Sedan doppas potatisen i färg och trycks mot pappret.

Kreativ julklappsinslagning

Även om man inte använder sig av egentillverkat papper kan man slå in julklapparna mer kreativt. Till en kock kan man göra så att paketet liknar en kockmössa och så vidare. När det gäller julklappar är julklappsrim också en tradition som blir allt vanligare. Många gånger samlas hela familjer för att hjälpas åt med rim och inslagning av lite mer komplicerade julklappar. Det gäller förstås att se till att man inte råkar avslöja julklappen för den person som sedan ska få den.

När det gäller just att veta vem som ska ha vilken julklapp kan det också vara en idé att använda tårtunderlägg i vackra färger och klistra dem på paketen innan snören sätts på. På dem kan man sedan skriva namn på den julklappen ska till.

Leave a Comment