Bra pyssel för barnkalas

I det här blogginlägget ska vi ta ett enkelt grepp på pyssel som passar bra inför eller på barnkalas. Alltså, pyssel som fungerar lika bra att förbereda inför kalaset som passar att sysselsätta barnen med när det väl är igång. Det behöver inte vara fullt så stressigt att anordna ett barnkalas. Tänk på att barn inte värderar saker och ting på samma sätt som vuxna gör. Gör du barnkalaset på rätt sätt innebär det att du förhoppningsvis kan koppla av lite mer.

Pyssla på kalaset

Kalaset har satt igång och ni har beställt en tårta online, kanske en blöjtårta, har ätits upp. Vad ska ni göra nu? Barn nöjer sig knappast med att bara sitta och dricka saft och prata. Det är bra att ha planerat för lite pyssel och lekar att engagera barnen med. Ett bra sätt att göra det enklare att komma på vad ni eventuellt ska pyssla med, är att ha något slags tema för kalaset. Med det på plats brukar det gå att komma på någonting. Om ni exempelvis gör en pinata kan ni ju ha mexikanskt tema till exempel?

Photo booth props

En kul idé är att göra vad som på engelska kallas för ”photo booth props”. Det är helt enkelt små masker i olika varianter som barnen kan hålla framför ansiktet när de fotar sig. Det kan till exempel vara små lösmustascher, glasögon, hattar och vad som helst egentligen. Det här funkar lika bra som ett förberett inslag till barnkalaset som någonting som ni gör gemensamt.

Skattjakt

Fiskdammen har varit ett populärt inslag på barnkalas. En kanske roligare variant är att lägga ut spår till olika skatter i och i närheten av hemmet. Spåren kan till exempel bestå av leksaker eller små färgglada prickar i papper. Precis som i en fiskdamm kan ju skatten bestå av en strumpa full med godsaker eller liknande.

Gör en pinata

Ett annat tips som vi fångade upp var att göra en pinata till kalaset. Det går att göra relativt enkelt med en plastpåse. Om ni vill vara riktigt ambitiösa så gör ni en fin figur i papier mache. Tanken med en pinata är förstås att fylla den med godis och sen slå sönder den under festliga former. Glöm för all del inte av att filma händelseförloppet om ni gör en finare variant i papier mache.

Pysselbox

Det går numera att köpa färdiga pysselboxar för den som önskar det. De kommer fyllda med ett urval av olika pysselsaker som pärlplattor, pärlor, ballonger, piprensare, papper med mera. Det är om inte annat ett väldigt enkelt sätt att få igång pysslet på kalaset. I en pysselbox finns någonting för alla. De går också att få tag i med olika teman.

Leave a Comment